LYNX Mobile Mapper
Optechov LYNX Mobile Maper predstavlja novu generaciju na području brzog i mobilnog prikupljanja odnosno izmjere 3D prostornih podataka. Ovaj revolucionaran mobilni sustav integrira najnoviju inovantnu LIDAR lasersku tehnologiju sa najboljim prikazom podataka, navigacijom, proizvodnim jamstvom i podrškom u svojoj klasi. 

LYNX Mobile Mapper sustav je osmišljen i dizajniran za prikupljanje velike količine prostornih podataka s velikom brzinom i točnošću, gdje se statično prikupljanje podataka pokazalo nepraktičnim i sporim. Sa točnošću većom od 5cm i rezolucijom od 1cm, LYNX nudi najbrže i najdetaljnije prikupljanje 3D prostornih podataka – sve sa vozila koje se kreće brzinom i do 100 km/h.

Preko tri godine razvoja LYNX predstavlja najbolje rješenje za mobilno 3D skeniranje i izmjere velikih površina.

Lynx Mobile Mapper senzor.

LYNX Mobile Mapper omogućava kontinuirano prikupljanje podataka u vidnom polju od 360°.

Novi Optech proizvodi, pa tako i LYNX koriste najnoviju inovantnu iFLEX tehnologiju.

 


Jedan proizvod – mnogo mogućnosti

Kao rezultat kontinuiranog istraživanja i tehnološkog razvoja kroz više od tri desetljeća, iFLEX sada redstavlja zajedničku platformu za novu generaciju LIDAR tehnologije.

Prednosti LYNX Mobile Mapper sustava

Konfiguracija
LYNX Mobile Mapper se sastoji od komandne i kontrolne jedinice (sa ugrađenim i posebno prilagođenim navigacijskim sustavom) koje su smještene unutar vozila. Takav sustav upravlja sa jednim do četiri LIDAR senzora i dvije dodatne, kalibrirane video kamere. Korisnik kontrolira sustav uz pomoć prijenosnog računala koji je povezan sa komandnom jedinicom i kontrolnim sustavom.

Montiranje na vozilo
LYNX Mobile Mapper senzori su integrirane i čvrsto izrađene platforme koje su spremne za ugradnju na standardne nosače na krov vozila, te su prilagodljive ovisno o samom vozilu i zahtjevu korisnika. Standardni način ugradnje sadrži prilagodive orijentacijske držače za dva LIDAR senzora i dvije kamere, zajedno sa nosačem za IMU (inercijalni sustav) i GPS antene. Čvrsto osmišljen vanjski dio sustava predstavlja strukturu koja osigurava da poravnanje i točnost između LIDAR senzora i navigacijskih komponenti bude stalno postignuto.

POSPAC Land
''POSPAC Land'' proizvođača Applanix/Trimble predstavlja vodeće programsko rješenje za obradu dinamičkih navigacijskih podataka prikupljenih inercijalnim IMU sustavom. Obrada uključuje procesuiranje i integraciju GPS i INS mjerenja, postižući tako visoku točnost navigacijskog rješenja koje se koristi za georeferenciranje LIDAR 3D prostornih podataka. 

Software
Svi modeli LYNX Mobile Mapper sustava dolaze sa kompletnim programskim rješenjem koje omogućuje planiranje projekta, samo izvršavanje zadatka, procesuiranje navigacijskih podataka, obradu LIDAR sirovih podataka i prezentiranje rezultata. Programska podrška sastoji se od LYNX – Survey i LYNX – Process aplikacija.

Napajanje
Napajanje cijelokupnog sustava omogućuje akumulator vozila, tako da dodatan izvor struje nije potreban.

Sigurnost ''Eye Safety''
Laser koji koristi LYNX Mobile Mapper je IEC/CDRH Class 1 u svim načinima rada.  Specifikacija lasera klase 1 osigurava da operativne funkcionalnosti nikad ne budu ograničene zbog rizika povezanog uz opasnosti za ljudsko oko. Nevidljiva i za ljudsko oko potpuno bezopasna zraka, isključuje mogućnost opasnosti za naseljena  područja sa prisutnošću ljudi u neposrednoj blizini izvršavanja izmjere.

Podrška i jamstvo
Optech nudi jamstvo od 1 godine s mogučnošću produljenja jamstva. Optech je jedini koji nudi podršku od 0-24h, sedam dana u tjednu. Optech garantira dolazak grupe stručnjaka do korisnika u samo nekoliko dana na bilo koju lokaciju na svijetu. 

Press Relase LYNX

O nama  •  Lidar proizvodi  •  Software  •  Projekti i usluge  •  Kontakt
 
  ©2007 Geo3d d.o.o.  |  design by